Σε χειρουργό που κατηγορείται ότι πήρε «φακελάκι» από καρκινοπαθή ασθενή, επιτέθηκαν μέλη του Ρουβίκωνα το βράδυ της Δευτέρας. 

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ μπήκαν στο γραφείο του χειρουργού, στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν τον χαστούκισαν και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στο ιατρείο του και αποχώρησαν. 

Σε ανάρτηση στο Facebook με βίντεο από την επίθεση, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Ο άνθρωπος αυτός πιάστηκε να δέχεται φακελάκι από έναν προλετάριο για να τον χειρουργήσει. Και μάλιστα έναν άπορο ασθενή, που ζούσε με επιδόματα και από τον οποίο είχε ήδη πάρει φακελάκι χιλιάδων ευρώ στην πρώτη του επέμβαση. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του θράσους αυτού του τύπου, αρνιόταν να εξετάσει καν τον ασθενή αν πρώτα δεν πληρώνονταν, ενώ ζήτησε να του δώσει το ίδιο το επίδομα που λάμβανε για να επιβιώσει».

Ο γιατρός είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από καταγγελία του ασθενή.