Με τις καταθέσεις της μητέρας και του αδερφού του Μιχάλη Λεμπιδάκη συνεχίστηκε σήμερα, Τετάρτη, η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία.

Κάτω από εξαιρετικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι – εκ των οποίων οι 8 είναι προφυλακισμένοι – κάθισαν στο εδώλιο, πλην ενός εκ των 12 που δεν παρίσταται για λόγους υγείας. 

Ως δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε ο αδερφός του 54χρονου επιχειρηματία, Μανόλης Λεμπιδάκης, ο οποίος έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς καθ' όλη τη διάρκεια της ομηρίας και ο οποίος λάμβανε και τα γραπτά μηνύματα των απαγωγέων.

Ο Μανόλης Λεμπιδάκης, περιέγραψε την αγωνία που έζησαν τα μέλη της οικογένειας, όλο αυτό το διάστημα και κυρίως από τις 17 Μαΐου 2018, όταν η επικοινωνία με τους απαγωγείς διεκόπη μετά από ένα μήνυμα που έλαβε η οικογένεια, το οποίο έγραφε «χάσατε».

«Κάποιος σας δασκαλεύει, δεν μας βοηθάτε»

Όπως και την περασμένη Πέμπτη η πρόεδρος της έδρας έκανε παρατήρηση στον Μιχάλη Λεμπιδάκη, έτσι και αυτή τη φορά παρατήρησε τον αδελφό του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τις ερωτήσεις του Δικαστηρίου. Όταν ερωτηθείς πάνω σε μια λεπτομέρεια ο Μανόλης Λεμπιδάκης απάντησε «δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες», η πρόεδρος τον επέπληξε λέγοντάς του «δεν μας βοηθάτε, κάποιος σας δασκαλεύει, αλλά η κατάθεσή σας δεν είναι ουσιώδης».

Μητέρα Λεμπιδάκη: Καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα

Συγκλονιστική ήταν στη συνέχεια η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Άννα – Κατίνα, η οποία μίλησε για τα όσα έζησε η οικογένεια τις 186 ημέρες ομηρίας του 54χρονου επιχειρηματία λέγοντας πως αυτές οι ημέρες ήταν εφιαλτικές.

«Δεν ξέραμε αν ζούσε ή όχι ο Μιχάλης. Δεν ξέραμε τι βίωνε και πώς ήταν. Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα», επεσήμανε η κ. Λεμπιδάκη.

Η δίκη θα συνεχιστεί και αύριο Πέμπτη με τις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίοι προέρχονται από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 54χρονου επιχειρηματία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων η δίκη αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν.

Πηγή: cretapost.gr