«Δεν γνωρίζαμε τίποτα, ήταν όλα μυστικά και αυτό μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ καθώς η κυβέρνηση μας θεωρεί εμάς τους Κρήτες, δεύτερης κατηγορίας πολίτες» τονίζει ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός, αναφερόμενος στη συμφωνία που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις κινήσεις που έγιναν για τη συμφωνία, καθώς και τη στάση της κυβέρνησης που δεν ενημέρωσε την Εκκλησία Κρήτης.

«Για το θέμα της συμφωνίας, έχει πάρει ως γνωστόν θέση η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης. Θεωρούμε ότι είμαστε Έλληνες πολίτες και απαιτούμε να ρωτούν και εμάς. Δεν γνωρίζαμε τίποτα, ήταν όλα μυστικά και αυτό μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ καθώς η κυβέρνηση μας θεωρεί εμάς τους Κρήτες, δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Νομίζω ότι καλό θα ήταν να μας ενημερώνει. Είναι απαράδεκτη η στάση της και απαράδεκτες όλες οι κινήσεις που έκαναν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δαμασκηνός.

Υπογράμμισε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αλλάξει το άρθρο 3 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 21:«Το άρθρο 3 του Συντάγματος πρέπει να μείνει απαρασάλευτο, σε καμία περίπτωση να μην αλλάξει, γιατί υπονομεύονται ακόμα και οι μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και το άρθρο 21 περί οικογένειας την οποία θέλουν να εξαθλιώσουν τελείως. Είναι απαράδεκτο να μην προστατεύεται ούτε καν η ελληνική οικογένεια από ένα σύνταγμα με τόση παράδοση».

Πηγή: flashnews.gr