«Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι εγώ τον δέχτηκα θεσμικά όπως όλους τους υποψηφίους. Ο Ψωμιάδης είναι πρόστυχος κι όσοι τον ψηφίζουν ας το έχουν στο νου τους. Ας καθαρίσει πρώτα με τα 45αρια του, ας καθαρίσει με την ιστορία της Βόλβης και μετά τα λέμε» είπε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την παραπομπή του σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την εις βάρος του επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ψωμιάδης παραπέμπεται να δικαστεί για προτροπή σε τέλεση αδικήματος - εν προκειμένω την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, πέρσι το Μάιο, στη Θεσσαλονίκη- ενώ άλλα έντεκα άτομα παραπέμπονται μαζί του με τις κατηγορίες, κατά περίπτωση για διατάραξη κοινής ειρήνης, λόγω και έργω εξύβριση και για φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Ο κ. Ψωμιάδης παραπέμπεται σε δίκη εξαιτίας δηλώσεων που έκανε πριν την επίθεση, οι οποίες κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη ότι αποτέλεσαν το έναυσμα για να εκδηλωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση κατά Μπουτάρη έχουν καταδικαστεί τρία άτομα, τα οποία τον είχαν χτυπήσει. Οι κατηγορίες επί των οποίων καταδικάστηκαν ήταν πρόκληση σωματικής βλάβης και άλλα αδικήματα.

Η επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη είχε γίνει στις 19 Μαϊου πέρσι, σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις δηλώσεις του για τις οποίες τώρα καλείται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη είχε χαρακτηρίσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «πολιτική χολέρα που πούλησε τη Μακεδονία».