Την αισιοδοξία του, για την ολοκλήρωση της κατασκευής και τη λειτουργία του Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών, στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά. Απομένει να γίνει το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, το οποίο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει απ' όλες τις διαδικασίες, που είναι άπειρες» τόνισε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε έργα του Δήμου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αυτό το διάστημα ετοιμάζει τον φάκελο με το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο που θα κατατεθεί για έγκριση στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, στα όρια του οποίου βρίσκονται τα Κοιμητήρια. Ακολούθως, θα κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος το Τοπικό Ρυμοτομικό, άλλα και οι άδειες οικοδόμησης. «Μετά θα βγει το ΦΕΚ. Ελπίζω ότι θα έχουμε το τελικό χαρτί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Παράλληλα, γίνεται και η μελέτη για το κτιριακό και τις εγκαταστάσεις του αποτεφρωτηρίου. Πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε τις πρώτες αποτεφρώσεις» σημείωσε με αισιοδοξία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.