Τη βεβαιότητά του πως «στη Θεσσαλονίκη, αυτή την εποχή, αυτές τις ημέρες, δοκιμάζεται ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης» εξέφρασε ο πρόεδρος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος, κατά την εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όπως εξήγησε, «είναι το μοντέλο της ανάπτυξης που θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα στο εξής. Είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης που θέλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας να αξιοποιούνται συνδυαστικά και ταυτόχρονα».

Ο κ. Μυλόπουλος υπογράμμισε ότι στο έργο κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκε «το "και αρχαία και μετρό", σε αντίθεση με το προηγούμενο δόγμα που ήταν "ούτε αρχαία, ούτε Μετρό"». Παράλληλα σημείωσε ότι «η συνδυαστική και ολοκληρωμένη αξιοποίηση όλων των επιμέρους πλεονεκτημάτων έχει πολλαπλάσια οφέλη από ό,τι η ξεχωριστή κάθε μία αξιοποίηση του καθενός από αυτά. Αυτό το πράγμα δοκιμάζεται στη Θεσσαλονίκη, αυτό είναι το πείραμα της Θεσσαλονίκης που έγινε με την αλλαγή πολιτικής σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των αρχαιοτήτων και αυτό το πράγμα παρουσιάζουμε σήμερα με πρώτη εικόνα αυτή του πρώτου τελειωμένου σταθμού στο Σιντριβάνι - Έκθεση».