Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έφερε η κακοκαιρία που πλήττει σήμερα, Σάββατο τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αποκλεισμένη η Πάρνηθα πάνω από το τελεφερίκ

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, αποφάσισε η αστυνομία το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Κορίνθου - Καλαμάτας

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία, σύμφωνα με την Αστυνομία, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, όπου νωρίτερα υπήρξε δυσχέρεια και ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης, από το 135ο χιλιόμετρο, μέχρι το 174ο χιλιόμετρο.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης- Καλαμάτας από το 5ο έως το 30ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Ελάτης - Χρυσοβιτσίου - Στεμνίτσας - Βυτίνας.

Στο μεταξύ λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία του νομού Αρκαδίας:

 • Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης- Πύργου, από το 15ο, έως το 56ο χιλιόμετρο.
 • Στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης από το 10ο έως το 23οχιλιόμετρο.
 • Στην παλαιά εθνική οδό 'Αργους - Τρίπολης, από το 38ο, έως το 56ο χιλιόμετρο.
 • Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά, από το 15ο, έως το 25ο χιλιόμετρο.
 • Στην επαρχιακή οδό Δραγουνίου - Καστρίου - Αγίου Πέτρου.
 • Στην επαρχιακή οδό Αγίου Ανδρέα - Καστάνιτσας.
 • Στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης - Βάστας.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

 • Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου- Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο και άνω.
 • Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων- Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.
 • Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου - Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.
 • Στην επαρχιακή οδό Λυκουρίας - Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.
 • Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από το 17ο χιλιόμετρο και άνω.
 • Στην επαρχιακή οδό Νεμέας - Τιτάνης, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω.

 Στην Λακωνία, με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το 23ο, έως το 32ο χιλιόμετρο, ενώ στην Μεσσηνία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας, από το 30ο , έως το 40ο χιλιόμετρο.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων επιχειρούν συνεχώς για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

«Παγωμένη» για δέκατη ημέρα η Φλώρινα

Δέκα συνεχόμενες ημέρες με ολικό παγετό, δηλαδή με θερμοκρασία υπό του μηδενός καθ' όλο το 24ωρο, συμπληρώνει η Φλώρινα το Σάββατο, σύμφωνα με τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo στην πόλη.

Από τις 3 έως τις 12 Ιανουαρίου τόσο οι ελάχιστες όσο και οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Φλώρινα ήταν κάτω από το μηδέν. Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο η υψηλότερη θερμοκρασία (μείον 0,3 βαθμοί Κελσίου) καταγράφηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, ενώ η χαμηλότερη στις 8 Ιανουαρίου (μείον 18,8 βαθμοί).

Ανετράπη εκχιονιστικό έξω από τη Σαμαρίνα

Εκχιονιστικό μηχάνημα που επιχειρούσε στο δρόμο προς τη Σαμαρίνα ανετράπη το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του trikalavoice.gr δεν υπάρχει κανείς τραυματίας, ενώ το ατύχημα αποδίδεται στον ισχυρό παγετό, καθώς επικρατούν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 80 εκατοστά.

Κατολίσθηση κοντά στο Μέγα Σπήλαιο

Κατολίσθηση στον επαρχιακό δρόμο, κοντά στο Μέγα Σπήλαιο, σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σε επιφυλακή οι Αρχές για την άνοδο της στάθμης στον Έβρο

Μεγάλες ποσότητες νερών έρχονται από τα Ύψαλα στον Έβρο, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη στο Πέταλο. 

Όπως αναφέρει το alexpoli.gr, η στάθμη του πρωί του Σαββάτου βρίσκεται στα 4,5 μέτρα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Φερών, σε περιοχή πίσω από τη Γεμιστή έχουν ήδη σημειωθεί πλημμύρες καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί τα αναχώματα. Ο κ. Γκότσης ανέφερε ότι υπάρχουν 800 κυβικά το δευτερόλεπτο από τα Ύψαλα.

Κλειστό το Χιονοδρομικό στα  Καλάβρυτα

Κλειστό θα παραμείνει για λόγους ασφαλείας το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, λόγω χιονοστιβάδας που δημιουργήθηκε μετά τη χιονόπτωση ύψους 2,5 μέτρων τις προηγούμενες ημέρες.

Η χιονοστιβάδα προκάλεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χ/Κ καταστροφή σε πυλώνα της του αναβατήρα «Στύγα» και η λειτουργία του κέντρου αναστέλλεται για τις επόμενες ημέρες.