Ομάδα περίπου 30 ατόμων -με κράνη και κουκούλες- πραγματοποιούσε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, «ελέγχους» σε διερχόμενους πολίτες στα σύνορα Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης.

Τα άτομα αυτά, οπλισμένα και με ρόπαλα, σταματούσαν πεζούς που έτυχε να περνούν από τη συμβολή των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Στρατηγού Δαβάκη -είναι ο δρόμος που συνδέει Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη-, ζητώντας τους να επιδείξουν τις ταυτότητες τους. Ανάμεσα στους περαστικούς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν κι ένας αστυνομικός με πολιτικά που περνούσε τυχαία από το σημείο και μόλις είδε το σκηνικό που είχε στηθεί απομακρύνθηκε τρέχοντας.

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ οι κουκουλοφόροι φέρονται να απομακρύνθηκαν από το σημείο, έχοντας βέβαια προκαλέσει τον ντόρο που ήθελαν. 

Ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», μόλις την Παρασκευή, είχε ξεκαθαρίσει με ανάρτηση του στο Facebook ότι: «Η περιφρούρηση στα σπίτια μας θα συνεχιστεί. Θα γίνεται έλεγχος και εξακρίβωση στοιχείων σε όποιον κάθεται έξω από αυτά. Και σε όποιον αρέσει...».