Η αγάπη του Αμβρόσιου για το πλησίον φαίνεται ότι είναι ανεξάντλητη, ειδικά όταν αυτό είναι ομοφυλόφιλο.

Παρά την καταδίκη του για το ομοφοβικό του κήρυγμα με φράσεις όπως «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως!» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σύμφωνα με το tempo24.news, αυτή τη φορά ενεπλάκη ώστε να διωχθεί ηλικιωμένος άπορος από δομή φιλοξενίας επειδή ήταν γκέι. 

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το tempo24.news, πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και τον οποίο μέχρι πρότινος φρόντιζαν οι άνθρωποι της δομής «Bοήθεια στο σπίτι». Πριν από λίγο καιρό η φροντίδα του στο σπίτι κατέστη αδύνατη με αποτέλεσμα να απευθυνθούν στη  Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο».

Χθες η δομή του Δήμου ενημερώθηκε ότι υπάρχει εμπλοκή με την παραμονή του ηλικιωμένου μετά την αντίδραση του Μητροπολίτη Αμβροσίου. Αντίδραση, η οποία προήλθε από το γεγονός ότι πληροφορήθηκε ότι ο ηλικιωμένος ήταν ομοφυλόφιλος.

Όταν έγινε γνωστή η παρέμβαση και η αντίδραση που υπήρξε από τον Δήμο και την Υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» παρενέβη στο θέμα ο διευθυντής του Καλλιμανοπουλείου και τελικά ο Αμβρόσιος ανακάλεσε την αρχική του απόφαση.

Πηγή: tempo24.news