Σε πρόσωπα έμπειρα στο αντάρτικο πόλεως στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τη βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από τον τ/σ ΣΚΑΪ.

Η πρώτη εκτίμηση, με βάση και το υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας που συλλέγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι στην τρομοκρατική επίθεση συμμετείχαν πέντε με επτά άτομα.

Η πρώτη ομάδα είναι οι δύο άγνωστοι άνδρες που τηλεφώνησαν στην ιστοσελίδα zougla.gr και τον τ/σ ΑΝΤ-1 για να προειδοποιήσουν.

Η δεύτερη ομάδα είναι η επιχειρησιακή, τα άτομα δηλαδή που προσέγγισαν το σημείο και τοποθέτησαν το σακίδιο με τη βόμβα στο κιγκλίδωμα επί της Εθνάρχου Μακαρίου, «ασφαλίζοντας» το πιθανότατα με tie wrap. Υπό διερεύνηση βρίσκεται εάν η επιχειρησιακή ομάδα αποτελούνταν από δύο ή τρία άτομα, τα οποία εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν το ασημί Opel που λίγο αργότερα βρέθηκε να φλέγεται στα Πετράλωνα.

Η τρίτη ομάδα είναι η υποστηρικτική, τα άτομα δηλαδή που θα παρέμβαιναν σε περίπτωση που η επιχειρησιακή ομάδα γίνονταν για κάποιο λόγο αντιληπτή. Εκτιμάται ότι ήταν δύο άτομα, οπλισμένα και έτοιμα για μάχη.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «ξεσκονίζει» όλους τους γνωστούς «παίκτες» του αντάρτικου πόλεως, καθώς τόσο ο κατασκευαστής της βόμβας ήταν έμπειρος, όπως και τουλάχιστον ένα από τα άτομα της επιχειρησιακής ομάδας, καθώς πρόκειται για χτύπημα υψηλής επικινδυνότητας.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως η βόμβα εκτιμάται πως περιείχε 5 έως 10 κιλά δυναμίτιδας, συν νιτρικό αμμώνιο και αμμωνιοδυναμίτιδα ή ζελατοδυναμίτιδα.