Όπως το είχε προαναγγείλει, ο «Ρουβίκωνας» εμφανίστηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο 516 της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκείνη την ώρα, βρίσκονταν απέναντι τους -στην κεντρική είσοδο για την ακρίβεια- στελέχη της πρυτανικής Αρχής, ως έκφραση αντίδρασης στην όποια μορφή βίας στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης.

Την ίδια ώρα, ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει την παρουσία των καθηγητών στην αίθουσα 516 ως «ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο». Σε ανακοίνωση, που υπογράφουν ως «Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα», αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με πληροφορίες μας η γνωστή ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο καθηγητών και λοιπών παρατρεχάμενων θα εμφανιστεί έξω από το στέκι μας στη φιλοσοφική με σκοπό πάλι να προσπαθήσει να μας εμποδίσει απ’ το να ανοίξουμε.

Καλούμε τον κόσμο της σχολής την Τετάρτη στις 10:00 έξω από το στέκι μας στην αίθουσα 516 να μας στηρίξει με την παρουσία του και να καταδικάσει τις πρακτικές της κοσμητείας. Είναι απαράδεκτο σε μια σχολή που αυτή τη στιγμή διασπάται ένα ολόκληρο τμήμα (Φ.Π.Ψ.) και οι φοιτητές του δεν θα έχουν διδακτική επάρκεια και άρα θα βγαίνουν πτυχιούχοι-άνεργοι, η κοσμητεία να προσπαθεί να καταδείξει σαν πρόβλημα εμάς».

Τέλος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σήμερα είναι κλειστό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη Σύγκλητο να εκφράζει ανησυχία για τους εργαζόμενους και τους φοιτητές, ενώ δηλώνει απερίφραστα ότι αυτή είναι η πρώτη κίνηση και θα ακολουθήσουν και άλλες αν δεν λυθεί το θέμα της παρουσίας διακινητών ναρκωτικών.