Πήγε για να μείνει ο «Ρουβίκωνας» στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτό προκύπτει από τις αναρτήσεις ηγετικού στελέχους της αναρχικής ομάδας, στο Facebook.

Μεταξύ άλλων, ο Γ.Κ. -αναδημοσιεύοντας ανάρτηση της «Φοιτητικής Ομάδας Ρουβίκωνα»- υποστηρίζει ότι πρόκειται για «μία σχολή όπου φοιτητές αναγκάζονται να πληρώνουν τα συγγράματά τους, οι καθαρίστριες είναι υπό την δουλεία της εργολαβίας , τμήματα διασπώνται ή κλείνουν και όπου διάφοροι καθηγητές απολαμβάνοντας την εξουσία που τους δίνει το αξίωμα τους, ζητούν από φοιτήτριες σεξουαλικά ανταλλάγματα για να περάσουν τα μαθήματα. Μια σχολή όπου ορισμένοι καθηγητές υποστηρίζουν ότι καλά κάνουν τα ΜΑΤ και χτυπούν φοιτητές “μπας και αρχίσει να λειτουργεί ο εγκέφαλος τους”, όπου σπάνε καταλήψεις χτυπώντας φοιτήτριες και δηλώνουν χουντικοί στα μαθήματά τους».

«Εμείς, όπως είπαμε ήρθαμε για να μείνουμε! Είμαστε η φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα και όντας φοιτητές έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε πολιτικό χώρο, ειδικά όταν αυτός ο πολιτικός χώρος μας παραχωρήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ομάδα (Ε.Π.Φ.) που τον διαχειριζόταν. Έτσι επιλέξαμε μαζί με δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που ήρθαν να μας στηρίξουν να προσπεράσουμε αυτή τη γελοία αλυσίδα και να ανοίξουμε το στέκι μας. (...) Θέλουμε το φοιτητικό κίνημα να αρχίσει να διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους αυτά που του έχουν κλαπεί και στερηθεί . Κάποιοι φοβούνται ότι αυτό θα γίνει πράξη. Εμείς πάλι δηλώνουμε ότι τώρα ξεκινάμε», αναφέρει ακόμα η ανάρτηση.

Το πρωί της Παρασκευής άνοιξε ξανά τις πύλες της η Φιλοσοφική Σχολή, με το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» να καταγγέλλει ότι το γραφείο 516 (σ.σ. «στέκι» τους όπως το χαρακτηρίζει) δέχτηκε επίθεση από Ναζί. Συγκεκριμένα ανήρτησε σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου φαίνεται πως άγνωστοι ζωγράφισαν σβάστικες στον τοίχο μπροστά από το γραφείο 156.

«Συνθήματα φασιστών σήμερα στην πρόσοψη του στεκιού μας στην Φιλοσοφική. Μετά το κλείσιμο της σχολής απο τις πρυτανικές αρχές και την έρευνα του Αρείου Πάγου ήρθαν και οι σβάστιγκες. ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ- ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ-ΝΑΖΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ», έγραψε ο Γ.Κ.