Η σκηνή της δολοφονίας του επιχειρηματία Γ.Μ. και ο ίδιος ο εκτελεστής έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σπίτι του θύματος αλλά και στα γύρω σπίτια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.

Ο δράστης της δολοφονίας ύψους περίπου 1,70 μ., φορούσε σκούρα ρούχα και έχει καταγραφεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alpha, να προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπό του. Στο βίντεο φαίνεται να πηγαίνει προς το αυτοκίνητο του θύματος. Εκεί τον πυροβολεί έξι φορές και όταν ο επιχειρηματίας πέφτει νεκρός, ο δράστης φεύγει και πάλι πεζός.

Οι Αρχές εξετάζουν το υλικό για να καταλήξουν στο πώς έφτασε και πώς έφυγε από εκεί, καθώς θεωρείται απίθανο να διέφυγε πεζός μετά την εκτέλεση του Γ.Μ. και θεωρούν ότι πιθανόν να υπάρχει συνεργός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές εξετάζουν επίσης και τον τρόπο ζωής του επιχειρηματία, προκειμένου να φτάσουν στο δολοφόνο ή τουλάχιστον να ανακαλύψουν το κίνητρό του.

Εκτός από τους φυσικούς δράστες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν και τον ηθικό αυτουργό -το άτομο δηλαδή που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του «Αυστραλού». Για την ώρα δεν φαίνεται να προκύπτει σύνδεση με το «συμβόλαιο θανάτου» που τελικά απέτυχε σε βάρος του 37χρονου Ε.Ζ. το βράδυ της Τρίτης, στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, με τα οποία ενδέχεται να είχε διαφορές ο 46χρονος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί κατά το παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών στην Ελλάδα και την Αυστραλία.