Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε (περίπου ένα κιλό πυρίτιδα από κροτίδες) και η σχετικά απλοϊκή κατασκευή του (ρολόι, συστοιχία 6 μπαταριών και πυροκροτητής) οδηγούν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο συμπέρασμα πως ο κατασκευαστής της βόμβας, που τοποθετήθηκε έξω από την πολυκατοικία που διαμένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος αλλά δεν εξερράγη, ενδέχεται να είναι πρωτάρης.

Οι ίδιες πηγές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προέρχεται από τον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο και να κάνει τα πρώτα του βήματα στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως, χρησιμοποιώντας οδηγίες απ’ αυτές που κατά κόρον κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. «Πρόκειται για έναν εκρηκτικό μηχανισμό που θυμίζει τις πρώτες απόπειρες των «Πυρήνων της Φωτιάς», σημειώνουν έμπειροι αξιωματικοί.

Περισσότερο σε απειρία και λιγότερο σε παραπλάνηση του αστυνομικού σκοπού της οικείας που διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αποδίδουν οι ίδιες πηγές το γεγονός ότι οι δράστες άφησαν στο σημείο τη μοτοσικλέτα, καθώς -λόγω της μη έκρηξης- είναι πολύ πιθανό να έχουν μείνει πίσω είτε δακτυλικά αποτυπώματα είτε DNA. Ο εκρηκτικός μηχανισμός και το κόκκινου χρώματος δίκυκλο βρίσκονται ήδη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για αναλύσεις.

Οι υποθέσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Όσον αφορά και πάλι την ταυτότητα των δραστών, στη ΔΑΕΕΒ δεν αποκλείουν -λόγω της αποτυχίας- είτε να υπάρξει προκήρυξη από κάποια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση μετά από ένα νέο, επιτυχημένη, χτύπημα, είτε και να μην υπάρξει καθόλου. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, το 2017, είχε απορρίψει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής κατηγορούμενου για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», ενώ την περίοδο 2005-2010, είχε χειριστεί φακέλους σύλληψης αναρχικών που συμμετείχαν σε επεισόδια.

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για την βόμβα έξω από την πολυκατοικία που διαμένει στα Εξάρχεια η εισαγγελέας, Γεωργία Τσατάνη, υπήρχε σαφής αναφορά - στοχοποίηση στον Ισίδωρο Ντογιάκο.