Οι δύο δραπέτες είχαν διαπράξει στο παρελθόν ένοπλες ληστείες κατ’ εξακολούθηση. Όπως έγινε γνωστό κατάφεραν να πηδήξουν με τη βοήθεια γάντζων την ιδιαίτερα υψηλή μάντρα των φυλακών το βράδυ της Τρίτης, γεγονός που έγινε αντιληπτό την επόμενη ημέρα το πρωί, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των κρατουμένων. Αυτό που προκαλεί έντονο προβληματισμό στις Αρχές είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν περίπου 10 ώρες για να γίνει αντιληπτή η απόδραση.

Αρμόδιες πηγές που μίλησαν στο Reader.gr εστιάζουν τα κενά ασφαλείας, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι δραπέτες, σε τρία σημεία:

1. Το βράδυ της Τρίτης υπήρχαν υπερυψωμένες σκοπιές στον Κορυδαλλό, που δεν ήταν επανδρωμένες. Και αυτό λόγω της έλλειψης προσωπικού, που επιδεινώθηκε τις ημέρες των εορτών γιατί παρατηρήθηκε αύξηση στις αναγκαίες νοσηλείες κρατουμένων σε νοσοκομεία. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ήταν επιφορτισμένοι με τη φρούρησή τους, με αποτέλεσμα να μειωθεί το προσωπικό στις φυλακές.

2. Το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού επιτηρείται όλο το 24ωρο από κάμερες ασφαλείας. Τις κάμερες αυτές τις κοιτάει υπάλληλος, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε τη φυγή των κρατουμένων, που κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στη μάντρα.

3. Περιμετρικά των φυλακών υπάρχει φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο το πλήρωμα του περιπολικού που βρίσκεται όλο το 24ωρο έξω από τον Κορυδαλλό δεν αντιλήφθηκε τη φυγή των κρατουμένων.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των φυγάδων, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.