Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας.

Τη Δευτέρα κατέθεσε ο τελευταίος κατηγορούμενος, ο Σερβοβόσνιος που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι σήμερα στα δικαστήρια διότι ζητούσε να μεταφραστεί στα αγγλικά το βούλευμα με τις κατηγορίες. Ο άνδρας περιέγραψε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα στο Λαγανά που είχαν σαν αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή ο Αμερικανός τουρίστας.

«Του μιλούσα ενώ καταλάβαινα ότι ήταν μεθυσμένος. Συνέχισα να του μιλάω και να του λέω να πάει σπίτι και ότι ήταν μεθυσμένος. Είχε μία επιθετική συμπεριφορά. Δεν έφευγε και έλεγε “Έλα να μετρηθούμε και θα πάθεις ότι και οι άλλοι”» κατέθεσε ο κατηγορούμενος. Μάλιστα, ανέφερε ότι προσπαθούσε να ηρεμήσει αυτούς που πετούσαν σκαμπό κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, σύμφωνα με το thebest.gr.

Παράλληλα αναφέρθηκε και για το αντικείμενο που φαίνεται σε βίντεο να πήρε ο ίδιος από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, υποστηρίζοντας ότι ήταν τα κλειδιά από το μηχανάκι του και όχι σιδερογροθιά.

Από την άλλη η ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή στο θύμα στην κατάθεση της τόνισε ότι το αντικείμενο με το οποίο τον χτύπησαν δεν ήταν κλειδιά.

«Πήγα στον ιδιοκτήτη και του ζήτησα να μου δώσει τα κλειδιά από το μηχανάκι έτσι ώστε αν χρειαστεί να τον ακολουθήσω και να δω που μένει. Εάν έβλεπα που μένει θα ήξερα με πιο ταξιδιωτικό πρακτορείο είχε ταξιδεύει και θα ήξερα που να απευθυνθώ, Όταν προκύπτει πρόβλημα με κάποιον τουρίστα ενημερώνουμε το πρακτορείο του» είπε ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι έδωσε στο θύμα μια μπουνιά η οποία τον πήρε «ξώφαλτσα» και στη συνέχεια, όταν ο Μπακάρι έπεσε κάτω, τον χτύπησε δύο με τρεις φορές στον κορμό.

«Ο γιος μου δεν ήταν βίαιος» ανέφερε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας η μητέρα του Μπακάρι τονίζοντας ότι «κάτι άλλο συνέβη».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη με την κατάθεση της πρότασης του εισαγγελέα.