Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στο Πάντειο προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ομάδα αγνώστων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Νεαροί έριξαν πέτρες, μία φωτοβολίδα και κροτίδα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της Πύλης του Αδριανού, με αγνώστους να πετούν πέτρες και σίδερα στους αστυνομικούς οι οποίοι κάνουν χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές. Νωρίτερα οι διαδηλωτές που μετείχαν στα επεισόδια πέταξαν μια βόμβα μολότοφ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ενώ προκάλεσαν φθορές σε δύο ΑΤΜ και σε στάσεις λεωφορείων. 

Oι μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει». 

Το μαθητικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε με αφορμή την κατάσταση στην Παιδεία και τις αλλαγές στο Λύκειο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση που φέρνει ο νόμος Γαβρόγλου. Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν να κατατεθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο το νέο νομοσχέδιο.