Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ομίλου Επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed σύμφωνα με το οποίο ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδότησε αντιδράσεις στην πΓΔΜ κατά της συμφωνίας για την αλλαγή του ονόματος

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed.  

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε στην ίδια ιστοσελίδα ότι «Έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της πΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η ιστοσελίδα BuzzFeed επικαλούμενη έγγραφα του Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι οι ερευνητές στην γειτονική χώρα έχουν συλλέξει στοιχεία τα οποία εμπλέκουν τον Ιβάν Σαββίδη στην καταβολή μεγάλου ποσού για τον επηρεασμό του δημοψηφίσματος.