«Βαρύ» χαρτί του αντιεξουσιαστικού χώρου και προσωπικός φίλος του ηγέτη του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη, είναι ο 52χρονος Γ.Α. που παραδόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διαμένει η 23χρονη που συνελήφθη για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στο οποίο βρέθηκαν ένα πιστόλι Glock, δύο γεμιστήρες, 100 σφαίρες των 9mm, αλεξίσφαιρο, κουκούλες full face και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Ο εν λόγω προσήλθε στο κτήριο της ΓΑΔΑ και κατέθεσε ότι το μίνι οπλοστάσιο είναι δικό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Κατά την προανάκριση, ο Γ.Α. δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για τους λόγους που είχε στο σπίτι του το μίνι οπλοστάσιο. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχοντας συμμετέχει σε πληθώρα «ενεργειών», ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές της επίθεσης που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2016 ξανά στο κτήριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο Γ.Α. είναι στενός φίλος του Νίκου Μαζιώτη, έχοντας δώσει το παρών σχεδόν σε όλες τις δίκες που είναι κατηγορούμενος το ηγετικό στέλεχος του «Επαναστατικού Αγώνα». Η έρευνα συνεχίζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου εξετάζονται για τυχόν γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα τα ευρήματα από το διαμέρισμα στην περιοχή του Γκύζη.

Τέλος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας συνεχάρη προσωπικά τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συνέλαβαν -περίπου 10 λεπτά μετά την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση- τον 26χρονο και την 23χρονη στην περιοχή των Εξαρχείων.