Για το περιστατικό, το οποίο φέρεται να έγινε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις 8 Φεβρουαρίου, έχει παραγγελθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθεί εάν τελέστηκαν εγκλήματα και αν αυτά τα εγκλήματα είχαν ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό υπήρξε καταγγελία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο μετανάστες εργάτες Σαλμάν Ατζούμ και Σαΐντ Αχμέτ ξυλοκοπήθηκαν μετά από αίτημά τους να λάβουν τα δεδουλευμένα από τον κτηνοτρόφο όπου εργάζονταν, ενώ δέχθηκαν και ρατσιστικές απειλές. «Μην ζητάτε λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω» και «η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου. Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος μετανάστης από το Πακιστάν Σαλμάν Ατζούμ, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε περιγράψει το περιστατικό υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε επίθεση με κλωτσιές και μπουνιές, διότι ζήτησε τα χρήματα από την δουλειά του. Επίσης περιέγραψε πως δέχθηκε απειλές, οι οποίες είχαν ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς και ότι υπήρξαν αναφορές στην Χρυσή Αυγή: «Ζήτησα τα χρήματά μου. Του είπα ότι δεν θα δουλέψω άλλο και θέλω τα χρήματα που έχω δουλέψει. Δουλεύαμε πάνω από 18 ώρες την ημέρα και ήμασταν εξουθενωμένοι. Από το πρωί δουλεύαμε μέχρι τα ξημερώματα της άλλης ημέρας. Δεν μας πλήρωνε, και όταν ζητήσαμε τα χρήματα μας χτύπησαν».