Παραγγελία για την διενέργεια έρευνας έδωσε στην Οικονομική Εισαγγελία, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να ερευνηθούν οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον τέως αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Παπαευαγγέλου με μέλη της οικογένειας του ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στην αγορά του real estate θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ραγδαία άνοδο της ζήτησης από την Κίνα στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρύση Βίζα» που δίνει άδεια διαμονής για πέντε χρόνια σε πολίτες ξένων χωρών που αγοράζουν ακίνητο αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ. 

Έτσι στήθηκε η εταιρεία Destiny Investment Group με έδρα το Νέο Ψυχικό. Η ιστοσελίδα της εταιρείας, έχει κατέβει αλλά με την βοήθεια του Google Cache φαίνεται ότι ως πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας εμφανίζεται ο κ. Παπαευαγγέλου, ενώ αντιπρόεδρος είναι η κόρη του Αικατερίνη Παπαευαγγέλου. Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εμφανίζεται ο Πέτρος Καψάς. 

Οι εταιρείες του κ. Παπαευαγγέλου ξεκίνησαν να αγοράζουν ακίνητα συμμετέχοντας μεταξύ άλλων και σε πλειστηριασμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο μέχρι τότε χαμηλών τόνων επιχειρηματίας να βρεθεί στην επικαιρότητα καθώς μεταξύ άλλων αγόρασε έναντι 4,7 εκατ. ευρώ τη βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη, ενώ πλειοδότησε και σε πλειστηριασμό για τέσσερις ημιτελής κατοικίες του Γιώργου Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό προσφέροντας σχεδόν 2 εκατ. ευρώ. 

Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τέλος, η διεύθυνση της Jumbo ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με τις οικονομικές κ.λπ. δραστηριότητες της εταιρείας.