Πολεμικό σκηνικό επικράτησε στα Εξάρχεια , μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μετά από αρκετές απόπειρες, οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να κόψουν το λουκέτο στην κεντρική πύλη του πολυτεχνείου επί της Πατησίων.

Έτσι κατάφεραν,  αρκετά πιο εύκολα, να κάνουν... καταδρομικες ενέργειες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Διμοιρίες των ΜΑΤ κυνήγησαν ομάδα αντιεξουσιαστών και έφτασαν μπροστά στην είσοδο όπου οπισθοχώρησαν καθώς δέχτηκαν καταιγισμό από βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες.

Σύμμαχος τους οι δύο «αύρες» (οχήματα ρίψης νερού) που έχει πλέον επιστρατεύσει η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα μαίνονται οι μάχες στους δρόμους πέριξ του Πολυτεχνείου μέχρι και την πλατεία Εξαρχείων, καθώς οι αντιεξουσιαστές δεν έχουν εξαντλήσει τα «πολεμοφόδιά» τους.

Τις 22 έφτασαν οι προσαγωγές

Σε συνολικά 22 προσαγωγές ατόμων στη ΓΑΔΑ, προχώρησαν κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι 13 εξ αυτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Έκαψαν και σημαία

Ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στα εκτεταμένα επεισόδια πέριξ του Πολυτεχνείου, μεταξύ άλλων, έκαψε και μια ελληνική σημαία. Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Τζωρτζ. Υπάρχουν πληροφορίες για μια ακόμη καμένη ελληνική σημαία, από αντιεξουσιαστές.

Νωρίς το απόγευμα, λίγο έξω από τη ΓΑΔΑ  και πιο συγκεκριμένα στη στάση Μετρό Αμπελόκηποι υπήρξε μεγάλη ένταση. 

Ταυτόχρονα, οδοφράγματα στήθηκαν στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 200 άτομα με κουκούλες full face και κράνη.

Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ γύρω στις 7:30 έπεσαν οι πρώτες μολότοφ.

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, περίπου 100 αντιεξουσιαστές προέβησαν σε ρίψη μολότοφ στα ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών -με κράνη και κουκούλες full face - συγκεντρώθηκε αρχικά στην πλατεία των Εξαρχείων.