Έφοδο σε καταυλισμό Ρομά στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής , με τη συμμετοχή συναδέλφων τους της Άμεσης Δράσης και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικοί ερεύνησαν οχτώ κατοικίες, εγκαταλελειμμένα οικήματα και οχήματα, ενώ προχώρησαν σε 23 συλλήψεις ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή, σύσταση συμμορίας και απείθεια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ένας 55χρονος, στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη πριν την επικείμενη έρευνα, πήδηξε από ύψος 4 περίπου μέτρων με συνέπεια να τραυματιστεί. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Κατασχέθηκαν συνολικά:

* 7 κυνηγετικές καραμπίνες

* 2.146 κυνηγετικά φυσίγγια

* 60 πυροδοτημένα κυνηγετικά φυσίγγια και

* 4 πυροδοτημένα φυσίγγια πυροβόλου όπλου. ‘

Από την προανάκριση προέκυψε εμπλοκή έξι εκ των συλληφθέντων στην υπό έρευνα απόπειρα ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα την 21-10-2018 σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 40, 19 και 42 ετών, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με συγγενική σχέση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.