Έφυγε από τη ζωή το 6χρονο αγοράκι που είχε τυλιχθεί με λουρί σκύλου χθες Τρίτη στο σπίτι του στο Φάληρο και νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Το παιδάκι, ρουμανικής καταγωγής, βρήκε αναίσθητο, με το λουρί γύρω από το λαιμό του, η μητέρα του.

Οι διασώστες προσπαθούσαν επί 35 λεπτά να επαναφέρουν το αγοράκι στη ζωή.  Μάλιστα, αρχικά το παιδί θεωρήθηκε νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι την ώρα του συμβάντος βρίσκονταν η μητέρα και η 13χρονη αδερφή του παιδιού, ωστόσο δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε. 

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί – κλιμάκιο από το Ανηλίκων της ΓΑΔΑ- που μετέβησαν στο σπίτι, θεώρησαν ότι επρόκειτο γι’ ατύχημα, εξ ου και οι γονείς δεν συνελήφθησαν.

Το ιστορικό του συμβάντος 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο 6χρονος Σ. Ι.-Χ. του Ν., νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.  Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. 

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια. 

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση. 

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ.