Στα 83 του χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή ο άλλοτε βουλευτής, υφυπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Παυσανίας Ζακολίκος, ο οποίος νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο Παυσανίας Ζακολίκος, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής, αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός και αντιπρόεδρος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου

Γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1936 από γονείς καπνεργάτες. Εντάχθηκε στη νεολαία του Ένωσης Κέντρου και μετέπειτα, ως φοιτητής, αποτέλεσε ενεργό μέλος της γενιάς του «114».

Ήταν από τους πρώτους οπαδούς της ριζοσπαστικής τάσης του Ανδρέα Παπανδρέου στον κεντρώο χώρο, καθώς και σημαντικό οργανωτικό στέλεχος των Δημοκρατικών Συνδέσμων στη Θεσσαλία στην προδικτατορική περίοδο. Μεταπολιτευτικά υπήρξε από τα Ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδρυτικό μέλος του Τομέα Επιστημόνων, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Εξελέγη το 1981 βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εκλεγόταν ανελλιπώς μέχρι το 1996. Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την περίοδο 1982-1985, Εθνικής Οικονομίας 1988-1989 και αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας το 1989. Από το 1993 έως το 1996 διετέλεσε Β' αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου γνώρισε και τη σύζυγό του Σοφία. Μετά τις σπουδές τους σταδιοδρόμησαν στο στίβο της μαχόμενης δικηγορίας.

ΠΑΣΟΚ: Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και θλίψη

«Αποχαιρετούμε με σεβασμό και θλίψη τον Παυσανία Ζακολίκο, ιστορικό στέλεχος της παράταξης» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται ακόμα: «Η ζωή του υπήρξε συνυφασμένη με τους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου, τον οποίο υπηρέτησε με ήθος, σεμνότητα και αταλάντευτη πίστη».