Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί σήμερα ο 55χρονος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη 18χρονη κόρη του στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πατέρας φέρεται να στραγγάλισε τη 18χρονη, να την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Η 18χρονη εντοπίστηκε από πυροσβέστες που βρέθηκαν στην πολυκατοικία για την κατάσβεση της φωτιάς και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο όπου και ξεψύχησε μετά από λίγα 24ωρα.

Ο θάνατος της 18χρονης έφερε στο προσκήνιο την οικογενειακή τραγωδία που λάμβανε χώρα στο σπίτι αφού η μητέρα της είχε φύγει μαζί με τον 13χρονο γιο της οικογένειας, εξαιτίας των καβγάδων. Η 18χρονη είχε μείνει στην Πετρούπολη επειδή σπούδαζε στην Αθήνα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να μην δεχόταν τον χωρισμό και ζητούσε επίμονα από την πρώην σύζυγό του να επιστρέψει. Το γεγονός ότι ανακάλυψε ένα μήνυμα στο κινητό της κόρης του, στο οποίο παρότρυνε τη μητέρα της να μην επιστρέψει και πως δεν ενέκρινε τη σχέση της «όπλισαν» το χέρι του.

Στην ιατροδικαστική έκθεση καταγράφεται η κακοποίηση που υπέστη η 18χρονη. Το κορίτσι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε ίχνη στραγγαλισμού και παρουσίαζε απόφραξη των αναπνευστικών οδών, καθώς ο πατέρας της φέρεται να της είχε φράξει το στόμα και την μύτη προκειμένου να της προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο.

Στο σώμα της 18χρονης υπήρχαν μαχαιριές στο λαιμό, στο στέρνο και στο μάγουλο, ενώ εντοπίστηκαν αμυχές στο χέρι της, που προκλήθηκαν ενώ προσπαθούσε να αμυνθεί.

Από την πλευρά του ο 55χρονος φέρεται να επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα. Ο άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του εμπρησμού.