Η στιγμή που μεταφέρουν τον εκρηκτικό μηχανισμό από το δίκυκλο έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφεται σε αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε η ΕΡΤ από το σημείο.

Στο βίντεο διακρίνεται ένας αστυνομικός να παραλαμβάνει τη βόμβα που έχει ήδη απενεργοποιηθεί από πυροτεχνουργό, να τη βγάζει από τη μπαγκαζιέρα του δικύκλου και να μεταφέρει τον εκρηκτικό μηχανισμό στο εργαστήριο.

Για τέταρτη ημέρα, τόσο το μηχανάκι όσο και ο εκρηκτικός μηχανισμός εξετάζονται για δακτυλικά αποτελέσματα και γενετικό υλικό. Ο δράστης είχε κατεβάσει το σταν αλλά για άγνωστο λόγο το μηχανάκι έπεσε,μετακινήθηκε ο μηχανισμός εντός της χύτρας και αποφεύχθηκε η έκρηξη.

Αν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε (περίπου ένα κιλό πυρίτιδα από κροτίδες) και η σχετικά απλοϊκή κατασκευή του (ρολόι, συστοιχία 6 μπαταριών και πυροκροτητής) οδηγούν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο συμπέρασμα πως ο κατασκευαστής της βόμβας, που τοποθετήθηκε έξω από την πολυκατοικία που διαμένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος αλλά δεν εξερράγη, ενδέχεται να είναι πρωτάρης.

Οι ίδιες πηγές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προέρχεται από τον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο και να κάνει τα πρώτα του βήματα στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως, χρησιμοποιώντας οδηγίες απ’ αυτές που κατά κόρον κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. «Πρόκειται για έναν εκρηκτικό μηχανισμό που θυμίζει τις πρώτες απόπειρες των «Πυρήνων της Φωτιάς», σημειώνουν έμπειροι αξιωματικοί.

Περισσότερο σε απειρία και λιγότερο σε παραπλάνηση του αστυνομικού σκοπού της οικείας που διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αποδίδουν οι ίδιες πηγές το γεγονός ότι οι δράστες άφησαν στο σημείο τη μοτοσικλέτα, καθώς -λόγω της μη έκρηξης- είναι πολύ πιθανό να έχουν μείνει πίσω είτε δακτυλικά αποτυπώματα είτε DNA. Ο εκρηκτικός μηχανισμός και το κόκκινου χρώματος δίκυκλο βρίσκονται ήδη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για αναλύσεις.