Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν το πρωί της Δευτέρας, συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και υπουργό της ΝΔ, Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, σε ηλικία 75 ετών έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτη Αθηνών και η ταφή στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που εκφώνησε και τον επικήδειο λόγο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Η οικογένεια του Δημήτρη Σιούφα έκανε παράκληση αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές σε ευαγή ιδρύματα και σκοπούς.

«Αποχαιρετούμε σήμερα, με αισθήματα οδύνης, τον Δημήτρη Σιούφα στο στερνό του ταξίδι» είπε κατά την εκφώνηση του επικήδειου ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

«Τα λόγια του αποχαιρετισμού είναι σίγουρα φτωχά, και η ατμόσφαιρα της λύπης πολύ βαριά για να επιτρέψουν ανώφελη μακρηγορία και λόγους τυπικούς. Αφήνω, λοιπόν, τα συναισθήματά μου ελεύθερα να παρακάμψουν κάθε μορφή πρωτοκόλλου και περιορίζομαι στα εξής λίγα λόγια, από καρδιάς.

Αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Σιούφα ως πραγματικό Άνθρωπο, ως Ευπατρίδη Πολιτικό και ως ειλικρινή Φίλο» είπε ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Παυλόπουλος.

«Ο Δημήτρης Σιούφας θα ταφεί εδώ, στην Αθήνα. Όμως, είναι βέβαιο πως η ψυχή του θα πλανάται, μέσα στην αιωνιότητα, ελεύθερη, πάνω από τα βουνά του Ελληνόπυργου. Αλλά θα βρίσκεται πάντα και μαζί μας, για να μας στηρίζει, να μας εμπνέει και να μας διδάσκει».