Στις 16:00 θα κλείσει ο σταθμός «Ευαγγελισμός» και στις 16:30 οι σταθμοί «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Σύνταγμα».

Ποια δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα δεν θα πραγματοποιηθούν

Αναστέλλονται σήμερα και αύριο δρομολόγια του μετρό από το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντρίας» προς «Αεροδρόμιο» και αντίστροφα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό των 16:57 και 17:27 από το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντρίας» προς «Αεροδρόμιο», καθώς επίσης αυτά των 17:30 και 18:00 από «Αεροδρόμιο» προς «Δουκίσσης Πλακεντρίας».

Αύριο (Παρασκευή) λόγω της αναχώρησής της δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15:27 και 15:57 από «Δουκίσσης Πλακεντρίας» προς «Αεροδρόμιο», καθώς και των 16.00 και 16.30 από το «Αεροδρόμιο» προς «Δουκίσσης Πλακεντρίας».

Απαγόρευση συγκεντρώσεων και 2.000 αστυνομικοί στους δρόμους 

Απαγορεύτηκαν με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Ανδρέα Βασιλοπουλου, οι πορείες και συγκεντρώσεις σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αθήνας, αλλά και στα περίχωρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ. 

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με 2.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός. Παράλληλα, θα διατεθεί το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στα σημεία από τα οποία θα περάσει η Άνγκελα Μέρκελ έχει στηθεί ηλεκτρονικό πλέγμα ασφαλείας, όπως και γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου.