«Ευκαιρία για πολιτικούς διαξιφισμούς βρήκαν στελέχη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο των επεισοδίων που ξέσπασαν μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό τουλάχιστον 25 αστυνομικών.

Από τη μία πλευρά ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατήγγειλε προβοκάτσια, δηλώνοντας ότι «τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όποια προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν, ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία».

Στον αντίποδα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με tweet διερωτήθηκε: «Θα καταδικάσει ο κ. Μητσοτάκης τις σημερινές βίαιες επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς, φωτορεπόρτερ ακόμα και στελέχη της ΝΔ ή επειδή προέρχονται από ακροδεξιούς κάνει πως δεν βλέπει;».

«Όταν εκτρέφεις το τέρας...», σχολίασε ακόμα η κυρία Γεροβασίλη και διερωτήθηκε ξανά: «Θα καταδικάσει η ΝΔ την ακροδεξιά βία, με 24 τραυματισμένους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που προστάτευσαν το ελληνικό Κοινοβούλιο;».

Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν να αυτό-αποθεωθούν για τη διαχείριση των επεισοδίων, να κάνουν λόγο για «ψυχραιμία και επαγγελματισμό» και «χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης», καταγγέλλοντας ακροδεξιά βία. Συνδικαλιστές της Αστυνομίας σχολίαζαν με νόημα ότι «δεν είναι δυνατόν ανάλογα με το ποια είναι η πολιτική ταυτότητα των “μπαχαλάκηδων” να αλλάζει και η στάση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας. Τη μία μέρα δηλαδή να έχουμε ΕΔΕ και την άλλη να έχουμε “μπράβο”. Οι ίδιοι ακριβώς συνάδελφοι, κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά, με τα ίδια ακριβώς μέσα. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

Ένωση Αστυνομικών Αθηνών: «Για μας οι μπαχαλάκηδες δεν έχουν χρώμα»

Ένα πρώτο σχόλιο για τα εκτεταμένα επεισόδια στο Άγνωστο Στρατιώτη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό περισσοτέρων από 25 αστυνομικούς, ανήρτησε στο Facebook της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθηνών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους 30 περίπου τραυματίες της Δ.Α.Ε. από το συλλαλητήριο. Νοσοκομείο η ΕΛ.ΑΣ. Αύριο θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση και θα απαντήσουμε σε όλους και σε όλα. Τα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του απλού αστυνομικού πρέπει να τελειώνουν. Παραθέτουμε λίγες από τις πολλές φωτογραφίες από την “ειρηνική” επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικοί. Για μας οι μπαχαλάκηδες δεν έχουν χρώμα», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών.