Άσκησε τελικά το εκλογικό του δικαίωμα ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά το «αλαλούμ» που επικράτησε αρχικά σχετικά με το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσει. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι θα ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα στο σχολικό συγκρότημα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου», ωστόσο το εν λόγω εκλογικό τμήμα ήταν κλειστό.

Τελικά μετά από όλο αυτό το μπέρδεμα, ψήφισε γύρω στις 11 το πρωί στο 26ο δημοτικό σχολείο Πατρών ο Γιώργος Παπανδρέου. Στις δηλώσεις του μετά την άσκηση του δικαιώματος του, στάθηκε υπέρ της αλλαγής, ενώ τόνισε την ανάγκη να μην βαφτεί η Ελλάδα στο μπλε της συντήρησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός: «ψηφίζουμε για να τιμήσουμε την δημοκρατική παράδοση της Αχαΐας, να τιμήσουμε αγώνες για τη Δημοκρατία γενεών, ψηφίζουμε για την ελπίδα, για όσους δεν θέλουν να δούνε την Ελλάδα βαμμένη στο μπλε της συντήρησης, αλλά ούτε και μια χώρα όπου η αριστερά έχει συγκατοικήσει με την συντήρηση ή έχει και συντηρητικές πρακτικές όπως αποδείχθηκε».

Προσθέτοντας: «ψηφίζουμε για την δύναμη της αλλαγής, αυτό που χρειάζεται η χώρα. Μια δύναμη που όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε και που είναι πολύ σημαντικό για τον μέλλον, το αύριο της Ελλάδας. Γι' αυτό και είναι σημαντική η ψήφος, είναι ψήφος αλλαγής»