Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, έχει αποχωρήσει ανεξαρτητοποιούμενος και στη Βουλή από το 2014, την περίοδο δηλαδή που παρέλαβε την δικογραφία, στην οποία βρίσκεται κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος βέβαια υποστήριξε πως «δεν είδε, δεν άκουσε» για τάγματα εφόδου, βίαιες ενέργειες και ρατσιστικό – νεοναζιστικό λόγο, παρά μόνο όταν είδε την δικογραφία.

«Όλο αυτό όδευε σε κάτι που δεν εξέφραζε τον αγνό εθνικισμό» δήλωσε σχετικά με τους λόγους που αποχώρησε από την νεοναζιστική οργάνωση, σημειώνοντας παράλληλα πως «Δέχτηκα απειλές μετά την ανεξαρτητοποίησή μου. Έσπασαν το μαγαζί. Το έχουν σπάσει από όλους τους χώρους και από τους μεν και τους δε. Τηλεφωνικές ήταν οι απειλές, έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά δεν βρέθηκε κάτι». 

Ο κατηγορούμενος, δήλωσε πως προέρχεται από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, από τον οποίο αποχώρησε το 2011. Όπως σημείωσε ο ίδιος «Ήμασταν απογοητευμένοι με την συγκυβέρνηση Παπαδήμου και υπήρξε ευρύτερο κάλεσμα και ενταχθήκαμε στη Χρυσή Αυγή». Δήλωσε μάλιστα πως μετά την αποχώρησή του, επέστρεψε στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. 

Ο πρώην βουλευτής, ισχυρίστηκε πως δεν γνώρισε τον γγ της Χρυσής Αυγής παρά μόνο όταν εξελέγη τον Μάιο του 2012 και φυσικά πως δεν είχε καμία σχέση, ούτε ποτέ είχε ακούσει περί ταγμάτων εφόδου. 

«Άρχισα να διαφοροποιούμαι από Σεπτέμβριο του 2013. Όταν άρχισαν κάποια πράγματα να βγαίνουν στα κανάλια. Έβλεπα ότι κάποιοι άνθρωποι δρούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία απ’ ότι έπρεπε» τόνισε ο κατηγορούμενος, ο οποίος επιχείρησε και μια… ψυχολογική προσέγγιση της χρήσης παραλλαγής: 

«Ήμουν αντίθετος, για τα παραλλαγής παντελόνια, ήταν γραφικό να ομαδοποιούνται έτσι. Αυτά είναι μιλιταριστικά που δεν έχουν καμιά σχέση με τις ιδέες μας. Υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να μας υποστηρίξουν αλλά δεν μπορούσαν με αυτά». 

• Η μέρα στο δικαστήριο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, ξεκίνησε με μίνι επεισόδιο που προκάλεσε ο άλλοτε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής. Την ώρα που ο «Καιάδας» περνούσε από το scanner των φυλακών για μεταλλικά αντικείμενα. Το scanner χτύπησε και η αστυνομικός παρακάλεσε τον πρώην βουλευτή να ξαναπεράσει από αυτό. Εκείνος απάντησε με τσαμπουκά και ρωτώντας «φοράω και ζώνη, να βγάλω και αυτήν». Ο… τσαμπουκάς του Γερμενή δεν πέρασε και ο πρώην πλέον Χρυσαυγίτης αναγκάστηκε να ξαναπεράσει από το μηχάνημα. 

• Σε αποστροφή του λόγου του, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και μιλώντας για την Χρυσή Αυγή, είπε πως «εμάς μας ενδιέφεραν τα Ελληνόπουλα» για να πάρει την πληρωμένη απάντηση της Μάγδας Φύσσα που βρίσκονταν και σήμερα στο ακροατήριο «Και το δικό μου, γιατί το σκοτώσατε».

•  Μετά την απολογία του Αλεξόπουλου, σημειώθηκε μικρή ένταση την ώρα που ο κατηγορούμενος αποχωρούσε. Η Μάγδα Φύσσα κινήθηκε εναντίον και του πέταξε το μπουκάλι που κρατούσε, με τον κατηγορούμενο Αλεξόπουλο να αποχωρεί χωρίς περισσότερα.