Η απολογία του Αντώνη Γρέγου, δεν ξέφυγε από την πεπατημένη, επανέλαβε τα «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω» και των υπολοίπων μελών της Χρυσής Αυγής, σχετικά με τις βίαιες ενέργειες, λέγοντας «Ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ μια δυο μέρες μετά. Δεν ξέρω καν που πέφτει το Κερατσίνι. Έλεγαν για συμπλοκή μεταξύ κάποιων ομάδων.

Το συζητούσαμε μεταξύ μας, γίνονταν εκτιμήσεις, αλλά κανείς δεν ήξερε. Θεώρησα πως θα ήταν καταστροφικό για εμάς που ήμασταν σε τρομερή άνοδο».

Η Χρυσή Αυγή καταδίκαζε την βία… εναντίον της

Προσπαθώντας πάντως να αποδείξει την… απέχθεια της Χρυσής Αυγής στις βίαιες ενέργειες, σημείωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, «έχει καταδικάσει όλες τις βίαιες ενέργειες».

Όταν βέβαια κλήθηκε να εξειδικεύσει αυτές τις βίαιες ενέργειες που η Χρυσή Αυγή καταδίκασε, προκάλεσε το γέλιο της αίθουσας, λέγοντας: «Πιο πολύ τις βίαιες ενέργειες σε βάρος μας. Έχω δεχτεί ύβρεις. Για τη δολοφονία των δυο μελών της Χρυσής Αυγής, δεν θα συλληφθούν ποτέ οι δολοφόνοι». Οι «υποστηρικτές και τα αδέσποτα»

Ίδια η αντίδραση της αίθουσας και όταν ο πρώην βουλευτής, προσπάθησε να περιγράψει την σχέση των «υποστηρικτών» του κόμματος: «Ο υποστηρικτής είναι αυτός που έρχεται και θέλει να συνεισφέρει, να πάει για παράδειγμα κάποιες τροφές σε κάποια αδέσποτα».

Σε αντίθεση πάντως με προηγούμενες απολογίες, ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε την ύπαρξη μελών στη Χρυσή Αυγή, περιγράφοντας πάντως μια πολύ χαλαρή σχέση με το κόμμα που δεν συνάδει με την εικόνα της σιδηράς πειθαρχίας που έβγαζε προς τα έξω η οργάνωση.

«Έδειξε» Λαγό για τις παραλλαγές

Σχετικά με τις παραλλαγές, με τις οποίες συχνά – πυκνά εμφανίζονταν οι Χρυσαυγίτες, ο Γρέγος «έδειξε» προς τον Γιάννη Λαγό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο καθένας μπορούσε να φορά ό,τι θέλει. Κώδικα συμπεριφοράς είχαμε τουλάχιστον στα γραφεία. Να είμαστε ευπρεπείς. Η Νίκαια χρησιμοποιούσε τέτοια ενδυμασία. Δεν ήταν απαγορευτικό για τους υπόλοιπους».

Αντίθετα πάντως με άλλους, όπως ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που δήλωσε πως τον απωθούσε η συγκεκριμένη περιβολή, ο Γρέγος σημείωσε «οπτικά εμένα δεν με χαλούσε».

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής, ρωτήθηκε για δυο αποστροφές του Νίκου Μιχαλολιάκου, παίρνοντας αποστάσεις από την μια και με αμφισημία για την δεύτερη. Σχετικά με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Γρέγος σημείωσε «Με ξένισε όταν το είπε, αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι είχε δίκιο. Άλλο η πολιτική και άλλο η ποινική ευθύνη».

Για τις «ξιφολόγχες» που «θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια», το χαρακτήρισε ρητορική αστοχία του Μιχαλολιάκου.

Οι Ρωμαίοι… ναζί και η συνήθης «σκευωρία»

Ο κατηγορούμενος, δεν πρωτοτύπησε ούτε ερωτώμενος για τον ναζιστικό χαιρετισμό. Είπε βέβαια, ότι είχε δει «παλιότερα» να τον χρησιμοποιούν και τον απέδωσε ιστορικά σε Ρωμαίους, Έλληνες, Γερμανούς. Αυτό που σημείωσε ήταν η «οδηγία από την ηγεσία, να μην χρησιμοποείται, γιατί παραπέμπει σε εποχές που έχουμε καταδικάσει». Τέλος σημείωσε: «Πριν ξεκινήσουν οι διώξεις, πίστευα ότι το καθεστώς δεν ανεχόταν την Χρυσή Αυγή. Φάνηκε ότι έπρεπε να μας σταματήσουν.

Στήθηκε μια σκευωρία για να μας πάνε σε δίκη. Καταδικαστέα η δολοφονία. Ότι διέπραξε δολοφονία ένα μέλος, δεν σημαίνει κάτι. Έχει γίνει σε κόμματα σε ομάδες. Κανένα μέλος της Χρυσής Αυγής δεν θα έδινε εντολή για μια δολοφονία. Η Χρυσή Αυγή πήγαινε να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και πιστεύαμε ότι θα σχεδιάσουν την πολιτικά μας εξόντωση».