Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας που νόσησε από τον νέο κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, δήλωσε ότι έφτασε ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, σώθηκε από ένα φάρμακο που «έκανε θαύμα» και ήταν μία «θεϊκή έμπνευση του κυρίου Τσιόδρα και των λοιμωξιολόγων της Λάρισας».

«Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, είχε όμως θαυματουργό αποτέλεσμα», προσέθεσε.

Ο κύριος Κέλλας ανέφερε σχετικά με την πορεία της υγείας του:

«Με τη βοήθεια του Θεού, είμαι και πάλι νικητής. Ξεκίνησε τελείως ανώδυνα με πυρετό 37,5. Προς μεγάλη μου έκπληξη το τεστ βγήκε θετικό και την Κυριακή στις 15 Μαρτίου, εισήλθα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό».

«Όλη την εβδομάδα μέχρι την Παρασκευή κύλησε έτσι. Την Παρασκευή χειροτέρεψε η κλινική μου κατάσταση και τα εργαστηριακά ευρήματα και οι δείκτες φλεγμονής και οι δείκτες της σήψης, η ακτινογραφία θώρακος ήταν πολύ άσχημη και ήμουν στα πρόθυρα της διασωλήνωσης», δήλωσε ο κύριος Κέλλας.

«Μετά από μακρά σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τον κύριο Τσιόδρα, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για όλες του τις υπηρεσίες, κατέληξαν στη χορήγηση ενός φαρμάκου σε δόση ασφαλείας. Μετά τη χορήγηση του ενδοφλέβιου φαρμάκου την Παρασκευή στις 20 Μαρτίου, έκτοτε δεν παρουσίασα κανένα απολύτως σύμπτωμα».

«Μου χορηγούνταν διαρκώς από την πρώτη μέρα που μπήκα μέσα χλωροκίνη σε συνδυασμό με ένα αντιβιοτικό, αλλά δεν απέδωσε. Αυτό το φάρμακο που μου χορήγησαν όπως μου είπαν είναι αναστολέας της ιντερλευκίνης 6. Το φάρμακο αυτό έκανε θαύμα, ήταν θεϊκή η έμπνευση».

«Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη ρευματοειδή αρθροίτιδα, είχε όμως θαυματουργό αποτέλεσμα».

«Μετά τη χορήγηση, σταμάτησε ο πυρετός και υπήρξε ραγδαία βελτίωση των εργαστηριακών ευρημάτων και της ακτινολογικής εικόνας και δεν ξαναέκανα πυρετό, είμαι 10 μέρες απύρετος».

«Η χλωροκίνη σε συνδυασμό με την αντιβίωση, χορηγείται σε όλους τους ασθενείς, σ’ εμένα, όπως μου εξήγησαν ο οργανισμός έκανε υπεραντίδρσαη και δημιουργείται αυτοάνοση πνευμονία».

«Ήταν θεϊκή η έμπνευση του κυρίου Τσιόδρα και των λοιμωξιολόγων της Λάρισας», είπε ακόμα ο Χρήσος Κέλλας.

Τέλος προέτρεψε τον κόσμο να μείνει σπίτι και ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές τόσο στο Νοσοκομείο Λάρισας όσο και σε όλη τη χώρα, καθώς και όσους του έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης.