Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μιωνής, ο οποίος έχει προσκομίσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ηχητικό με το πρώην υπουργό Επικρατείας, το οποίο προκάλεσε πολιτικό... σεισμόαναφέρει ότι «Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

Με αφορμή διαρροές του πορίσματος του εισαγγελέα Καλούδη, το οποίο έχει διαβιβαστεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μιωνής ανέφερε « Όποιος ζήτησε το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη, με το οποίο τον Νοέμβριο του 2017 ζητείτο η δίωξή μας, παρέλειψε να ζητήσει και να ενημερώσει εν συνεχεία τα μέλη της προανακριτικής πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή σήμερα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας και τονίζει ότι η ανακρίτρια που ανέλαβε μετά τη δίωξη τη δικογραφία προχώρησε σε έκδοση τυπικών κλήσεων, χωρίς καν να καλέσει τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή σε απολογία γιατί έκρινε -μεταξύ άλλων- ότι δεν υπάρχει θέμα απάτης του Δημοσίου.

«Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε απάντηση σχετικού αιτήματος, έστειλε στη Βουλή το εισαγγελικό πόρισμα του εισαγγελεα κ. Καλούδη, με το οποίο ζητείτο ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος μου και του Σταύρου Παπασταύρου. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, τα φιλικά στην εγκληματική συμμορία μέσα, Αυγή, Ντοκουμέντο, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοκρατία, μιλούσαν με πρωτοσέλιδα άρθρα για "έγγραφα φωτιά". Ο στόχος προφανής, να πληγεί η αξιοπιστία μας και να απονομιμοποιηθούν οι αποκαλύψεις που έχω κάνει.  Καταλαβαίνω την απέλπιδα προσπάθεια με επιλεκτική χρήση εγγράφων να δοθεί χείρα βοήθειας στην εγκληματική συμμορία Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Παπαδάκου, Τάρκα. Ευχαριστώ όποιον είχε τη σχετική πρωτοβουλία να ζητήσει και διαρρεύσει το πόρισμα αυτό στον Τύπο γιατί άθελά του επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο».

«Πρόκειται για δίωξη που ζητήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 από τον εισαγγελέα Καλούδη μετά την μερική εκτέλεση κατάσχεσης που έκανα κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και της εφημερίδας "Δημοκρατίας". Τα κατασχεθέντα χρήματα δώρισα ως γνωστόν στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Η δίωξη αυτή ήταν η ύστατη πράξη της εκβίασής μου για να υποκύψω στο παραδικαστικό κύκλωμα. Συνδέεται μάλιστα με μια μαύρη σελίδα για την Ελληνική Δικαιοσύνη, την αποσιώπηση δηλαδή και την προκλητική υποβάθμιση της σημασίας καταλυτικού υπέρ των θέσεών μου εγγράφου δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο» ανέφερε.

Ο Σάμπυ Μιωνής επισημαίνει ότι «πέρα από τις τυπικές κλήσεις της ανακρίτριας, υπάρχουν και 4 αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων, δύο πρωτόδικες και δύο εφετειακές, που δικαιώνουν τον Σταύρο Παπασταύρου στην ουσία της υπόθεσης, καθώς κρίνουν τελεσίδικα ότι είναι πληρεξούσιος και όχι δικαιούχος του λογαριασμού», για τον οποίο γινόταν λόγος στο πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη.

«Κάποια στιγμή, οι εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρας και Καλούδης, πρέπει να ελεγχθούν για τη συστηματική βοήθεια που προσέφεραν στην εγκληματική συμμορία που με εκβίαζε επί σειρά ετών» γράφει επίσης η ανακοίνωση του κ. Μιωνή.