Ως ένα «ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει» χαρακτήρισε τον «Ρουβίκωνα» ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ ΑΝΤ-1.
 
Ο κ. Τόσκας επεσήμανε ακόμα ότι η παραβατικότητα της αναρχικής ομάδας -που μόλις προχθές εισέβαλε στο ΣτΕ, πετώντας μπογιές, σπάζοντας τζάμια και μία μαγνητική πύλη ελέγχου- «είναι μικρό ποσοστό του όλου προβλήματος». Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις από τη δράση του «Ρουβικώνα» και των μικρών αναρχικών ομάδων είναι σε βάρος της κυβέρνησης. «Πρέπει να δούμε ποιοι ωφελούνται, κι αυτοί δεν είμαστε εμείς», πρόσθεσε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
 
Αίσθηση προκάλεσε η νέα τοποθέτηση του Νίκου Τόσκα ότι πρόκειται για «ακτιβιστική δράση», αλλά και «παράνομες πράξεις» σημειώνοντας ότι στη δεύτερη περίπτωση «έχουν υπάρξει αρκετές συλλήψεις». Ο ίδιος χαρακτήρισε «παραμυθάκι» ότι δεν έχουν εντολές οι αστυνομικοί από την πολιτική και φυσική ηγεσία και επεσήμανε ότι «αφαιρέσαμε 800 αστυνομικούς από τη φύλαξη προσώπων». «Ίσα - ίσα, θα έλεγα, πως υπάρχουν πιεστικές κατευθύνσεις από την ηγεσία για την αντιμετώπιση του φαινομένου», τόνισε ακόμα.
 
«Πυρά» σε Νέα Δημοκρατία και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.
 
Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «έχει κάνει μεγάλα λάθη και στην προηγούμενη κυβέρνηση με την υιοθέτηση κάποιων αντιλήψεων ακραίων ακροδεξιών». «Αν πάμε στο σήμερα, αντιλήψεις που οδήγησαν σε συμμαχικές ενέργειες όπως έγινε με τις διαδηλώσεις στη Λέσβο και σε άλλες περιπτώσεις, οδηγούν σε λάθος δρόμο. Όποιος στρώνει το χαλί σε κάποιες παρέες μετά μην παραξενεύεται αν αυτό το χαλί το πατήσουν αυτές οι παρέες και κυριαρχήσουν σε κάποιες περιπτώσεις» πρόσθεσε.
 
«Εδώ θα πρέπει να δούμε το θέμα ασφάλειας με σύνεση και να δούμε το συνολικό θέμα ασφάλειας. Αν υπήρχε θέμα ασφάλειας θα περπατούσαν Μακρόν και Κάρολος αμέριμνοι στο κέντρο της Αθήνας;» διερωτήθηκε ο κ. Τόσκας.
 
Από το στόχαστρο του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν ξέφυγαν ούτε οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., με τον Νίκο Τόσκα να δηλώνει: «Κάποιοι συνδικαλιστές δουλεύουν εργολαβικά για τη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούν να εδραιώσουν τη θέση τους, εκλογές έρχονται για τους συνδικαλιστές». Τέλος, είπε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν «φαγωθεί» οι συνδικαλιστές γιατί κάνουν περιπολίες αστυνομικοί 45 ετών.