Με χρήματα, κοσμήματα και οικογενειακά κειμήλια -η συνολική ζημιά φτάνει τις 200.000 ευρώ - έφυγαν από το σπίτι του μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, οι διαρρήκτες που μπήκαν στο σπίτι του τα ξημερώματα της 8ης Ιουλίου.

Μάλιστα, την ώρα της διάρρηξης, ο Σταμάτης Σπανουδάκης και η σύζυγος του, Ντόρη Σπανουδάκη, κοιμόντουσαν και το πρωί που σηκώθηκαν διαπίστωσαν τι έχει συμβεί. Ο μουσικοσυνθέτης διαμένει σε μονοκατοικία στην περιοχή του Κορωπίου, ενώ οι δράστες ανενόχλητοι έψαξαν κάθε γωνιά του σπιτιού. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορωπίου, που πήγαν στο σπίτι για έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κλέφτες μπήκαν στο σπίτι πηδώντας το φράχτη και έφτασαν έως τη μπαλκονόπορτα του πρώτου ορόφου χρησιμοποιώντας σκάλα!

Από εκεί, φαίνεται πως μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα, απ’ όπου και πήραν δύο κοσμηματοθήκες με χρυσαφικά, ενώ εντόπισαν και το σημείο που το ζευγάρι είχε κρυμμένα μετρητά. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι «ποντικοί» να ψέκασαν με κάποιο σπρέι τον Σταμάτη και τη Ντόρη Σπανουδάκη, καθώς έμειναν για αρκετή ώρα εντός της κατοικίας για έρευνες, χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία του.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι πριν από τέσσερα χρόνια πάλι είχε συμβεί περιστατικό κλοπής στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη και εξετάζεται εάν υπάρχει κάποια διασύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών.