Η νεαρή γευμάτισε μαζί με τους δύο συνηγόρους της, Έλληνες διπλωμάτες από το προξενείο στο Χονγκ Κονγκ και τους γονείς της, σύμφωνα με το Star.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια του γεύματος την περίμενε και μία έκπληξη καθώς ο Σάκης Κεχαγιόγλου κάλεσε στο τηλέφωνο τον μικρό της αδερφό. Η Ειρήνη είχε να του μιλήσει πολλούς μήνες και μόλις άκουσε τη φωνή του ξέσπασε σε λυγμούς.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, η 21χρονη κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε: «Όταν είδα τα ναρκωτικά στην τσάντα σοκαρίστηκα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάρω τον φίλο μου τον Πέτρο να τον ρωτήσω. Από τότε έχει εξαφανιστεί».

Η 21χρονη αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα στις 17 Μαρτίου.

Τα στοιχεία που λειτούργησαν υπέρ της Ειρήνης στο δικαστήριο ήταν:

 

  • Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό στο πακέτο της κοκαΐνης
  • Το νεαρό της ηλικίας της
  • Λευκό ποινικό μητρώο
  • Είχε μόνο ένα κινητό τηλέφωνο (σε αντίθεση με άλλους κατηγορουμένους για ναρκωτικά)
  • Είχε λίγα χρήματα μαζί της (900 ευρώ που δικαιολογούνται για ένα μακρινό ταξίδι)

Τι ισχυρίζεται ο φίλος της Ειρήνης 

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Από τη στιγμή που η Ειρήνη είχε φτάσει στην Αντίς Αμπέμπα είχε φύγει με τον φίλο της. Καμία σχέση με εμάς. Μου είχε πει ότι το αγόρι της είναι από εκεί και της έταξε να πάνε μαζί ένα ταξίδι. Και αφού θα πήγαινα εγώ να της έκανα παρέα να μην φοβόταν στο αεροδρόμιο στο ταξίδι. Μου είχε υποσχεθεί ότι εκεί θα την περίμενε και θα είναι εντάξει. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στο Χονγκ Κονγκ μαζί της», λέει ο Π. Στο Star.

Παράλληλα ισχυρίζεται ότι είδε την νεαρή τελευταία φορά όταν είχε φτάσει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, περίπου 10 με 15 μέρες πριν τη σύλληψή της. «Δεν ισχύει και δεν υπάρχει αυτή η ιστορία» απαντά στους ισχυρισμούς της 21χρονης πως ο ίδιος της έδωσε το σάκο με τα ναρκωτικά.

Ο Π. ισχυρίζεται πως έχει δείξει μηνύματα στις ελληνικές Αρχές που αποδεικνύουν ότι δεν είχε επικοινωνία με την 21χρονη. «Είμαι το καλύτερο κάλυμμα για εκείνη και το αγόρι της φίλος της, συνεργάτης της, όποιος και να ήταν αυτός. Πιστεύω πως προστατεύει άλλα πρόσωπα. Ίσως να φοβάται αυτό που το έχω δηλώσει και στις Αρχές, να φοβάται για την υγεία της οικογένειάς της και την υγεία της. Να μην πάθουν κάτι η οικογένειά της και τα άτομα που αγαπάει. Ίσως γι αυτό είχε ταξιδέψει και είχε προγραμματίσει το ταξίδι αφού ήξερε από πριν ότι εγώ θα ταξιδέψω και για ποιους λόγους θα ταξίδευα εγώ κάτω. Να μην καταλάβει κανένας και να το ρίξει σε κάποιον που γνωρίζει», καταλήγει ο Π.

H Ειρήνη ήταν 19 ετών όταν συνελήφθη στις 13 Νοεμβρίου 2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σακίδιό της βρέθηκε μία κρυφή θήκη, μέσα στην οποία βρισκόταν ένας φάκελος με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε ήταν σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (300.000 δολάρια ΗΠΑ). Η νεαρή είχε φτάσει στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.