Το πρώτο βράδυ στις φυλακές πέρασε το ζεύγος Παπαντωνίου, μετά την απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή για προσωρινή κράτηση.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου βρίσκεται σε ειδικό κελί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, σε χώρο που είχε φτιαχτεί για τα μέλη της «17Ν» που κρατούνταν εκεί. Παράλληλα προβλέπεται πως θα προαυλίζεται καθημερινά μόνος του από τις 8:00 έως τις 12:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαντωνίου ζήτησε να ενημερωθεί για το πως μπορεί να προμηθευτεί τηλεκάρτες και πόσα χρήματα μπορεί να διαθέτει για τις ανάγκες του ενώ ζήτησε να τον προμηθεύσουν γραφική ύλη διότι θέλει να γράψει βιβλίο. 

Η Σταυρούλα Κουράκου βρίσκεται σε κελί με ακόμα μία κρατούμενη και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ γίνονται προσπάθειες για να μεταφερθεί εντός της ημέρας σε άλλο χώρο. 

Το βράδυ της Τετάρτης το μενού της φυλακής είχε ζυμαρικά.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη, είναι μέρα επισκεπτηρίου στις φυλακές. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες στενή φίλη της κ. Κουράκου την επισκέφθηκε στις φυλακές και, κατά τις πληροφορίες, της έφερε κάποια προσωπικά αντικείμενα. 

Αργότερα στις φυλακές επισκέφτηκε το ζεύγος Παπαντωνίου ο δικηγόρος τους, Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης. Ο κ. Χαραλαμπάκης ισχυρίστηκε πως ήδη έχει γίνει άρση τραπεζικού απορρήτου ενώ αναμένεται να κατατεθεί και αίτηση για διακοπή της κράτησής τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Παπαντωνίου «θεωρεί άδικη και υπερβολική την απόφαση» των δικαστικών Αρχών.

«Τους είδα αρκετά ψύχραιμους. Είναι μεγάλη μου χαρά που ήταν ψύχραιμοι» είπε ο κ. Χαραλαμπάκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν «η ηθική στήριξη και ο επανασχεδιασμός των δικονομικών ενεργειών».

Στο σκεπτικό της προφυλάκισης του ζεύγους Παπαντωνίου, ανακριτής και εισαγγελέας θεώρησαν πως Παπαντωνίου-Κουράκου είναι ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Υπενθυμίζεται πως η κατάθεση που φέρεται να οδήγησε το ζεύγος στις φυλακές έγινε από πολιτικό μηχανικό, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο παρείχε διευκόλυνση στον πρώην υπουργό και την κα Κουράκου, προκειμένου «να καλύπτουν παράνομα ποσά».