Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 34χρονος αστυνομικός της Ασφάλειας Αττικής, που υπηρετούσε ως οδηγός στο Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο λόγος για τον αστυνομικό που βρέθηκε δεμένος και βαρύτατα χτυπημένος σε διαμέρισμα που διέμεναν Πακιστανοί, στην οδό Γέμελου στη Νίκαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος κατέθεσε ότι και στην προανάκριση, δηλαδή ότι θεώρησε ύποπτους δύο Πακιστανούς, τους ακολούθησε κι όταν επιχείρησε να τους ελέγξει αυτοί -μαζί με ομοεθνείς τους- τον ακινητοποίησαν, τον οδήγησαν στο διαμέρισμα τους, τον έδεσαν και τον κακοποίησαν σωματικά.

Η συνήγορος του αστυνομικού, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας των απολογιών, δήλωσε ότι η απόφαση για προσωρινή κράτηση του πελάτη της ελήφθη με το αιτιολογικό ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το έργο της προανάκρισης, ενώ υποστήριξε ότι ο 34χρονος αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Τέλος, από τους 7 υπηκόους Πακιστάν οι 2 θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Από την πλευρά τους οι 7 Πακιστανοί στις καταθέσεις τους έδωσαν τη δική τους εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός κι άλλα τρία άτομα εισέβαλαν στο διαμέρισμα τους, τους έδεσαν και τους έκλεψαν.