Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε από τους επτά κατηγορούμενους -μεταξύ τους και ένας αστυνομικός- για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Αττική, την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων διήρκεσαν πάνω από δώδεκα ώρες και πέντε εξ αυτών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν για δύο κατηγορούμενους, έναν 45χρονο από την Σπάρτη και μία 34χρονη, ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ στον καθένα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται την δράση που τους αποδίδεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, με την πλειονότητα τους να υποστηρίζει πως είναι χρήστες και όχι έμποροι ναρκωτικών.  Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες επίσης αρνείται τις κατηγορίες ισχυρίζεται πως είχε εισχωρήσει στο κύκλωμα εν αγνοία των ανωτέρων του, με σκοπό να καταφέρει να το εξαρθρώσει.

Στην υπόθεση είναι εμπλεκόμενος άλλος ένας αστυνομικός, ενώ καταζητούνται δύο πρόσωπα, ο ένας εκ των οποίων φαίνεται να είχε αρχηγικό ρόλο.