Στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου προσήχθησαν μέλη της μειονότητας μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μεταξύ των προσαχθέντων, ο γαμπρός του 35χρονου ομογενούς, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος άμεσα καθώς η προσαγωγή του θεωρήθηκε παρεξήγηση, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για την κηδεία.

Ο τελευταίος, σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο ίδιος κι ακόμη 4 άτομα, ειναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, διχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του απο τις αλβανικές Αρχές.

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι έχουν προσαχθεί τέσσερις Βορειοηπειρώτες, στους οποίους παρέχεται προξενική συνδρομή και ενημερώνει ότι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες που είχαν μεταβεί στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχουν επιστρέψει στη χώρα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης τούλες δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι τα άτομα που έχουν προσαχθεί είναι τελικά δώδεκα. Τα άτομα αυτά, ανέφερε, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

Σημειώνεται ότι το πρωί είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλήθος που παρευρέθηκε στην κηδεία, ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στον δρόμο Αργυροκάστρου – Κακαβιάς.