Την προσεχή Τετάρτη πρόκειται ν΄ αναχωρήσουν με ειδική πτήση για τη Γερμανία, στο πλαίσιο της δέσμευσης των «26»  κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή ασύλου στους ασυνόδευτους ανηλίκους  οι οποίοι έμεναν στον καταυλισμό.

Την είδηση έκανε γνωστή τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας .

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Μπγιερν Γκρούνεβέλντερ,μιλώντας στους εκροσώπους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, τόνισε ότι ήδη ομάδα ειδικών -μεταξύ των οποίων και Γερμανοί- βρίσκεται στην Ελλάδα, προκειμένου να συμπληρωθούν οι φάκελοι με τα στοιχεία προέλευσης, ταυτότητας και ιατρικών εξετάσεων, των επιλεγόμενων παιδιών.

Την ίδια μέρα θα φθάσουν στη Γερμανία ακόμη 20 ανήλικοι πρόσφυγες και μέλη του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους, συνολικά 100 άτομα, τα οποία περιλαμβάνονται σε απόφαση για την υποδοχή τους που είχε ληφθεί προγενέστερα και αφορούσε περίπου 250 πρόσφυγες.

 Μετά την άφιξή τους, θα κατανεμηθούν στα κρατίδια Βάδης- Βυρτεμβέργης, Βερολίνου, Αμβούργου, Έσσης, Κάτω Σαξονίας, Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και Σλέσβιγκ-Χολστάιν.

 

με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμα

Φωτιά στη Μόρια: Χρηματοδότηση για τη μεταφορά 400 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Λέσβος: Μεταφέρθηκαν από το νησί στην ενδοχώρα 406 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα