Κλειστή είναι από  τις 07.00 σήμερα το πρωί, η λεωφόρος Πάρνηθος, λόγω χιονόπτωσης.

Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο για την Πάρνηθα απο το τελεφερίκ και πάνω, όπου μέχρι και τη νύχτα γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εξάλλου, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας, έχουν δημιουργήσει το χιόνι και ο παγετός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αρκαδία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, από το 20ο έως το 52,5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Τρίπολης - Καστρίου - Βουρβούρων - Αγίου Πέτρου - Άστρους, ενώ μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στην επαρχιακή οδό Ελάτης - Χρυσοβιτσίου -Στεμνίτσας.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από 14ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από το 15ο χιλιόμετρο και άνω.

Στην Μεσσηνία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από 33ο έως 40 χιλιόμετρο.

Οι χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους παρακάτω δρόμους της Αιτωλοακαρνανίας:

  • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Πλατάνου, από την τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου, έως την τοπική κοινότητα Πλατάνου.
  • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Άνω Χώρας, από την τοπική κοινότητα Λιμνίτσας, έως την τοπική κοινότητα Άνω Χώρας.
  • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Ελευθέριανης, από την τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου, έως τις τοπικές κοινότητες Ελευθέριανης και Αγίας Κυριακής , καθώς και στην εθνική οδό Καλλιθέας-Προυσού, από το 13ο, έως το 18ο χιλιόμετρο.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • Στην εθνική οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από το 15ο χιλιόμετρο.
  • Στην εθνική οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο.
  • Στην εθνική οδό Γκούρας - Δερβενίου , από το 7ο, έως το 15ο χιλιόμετρο.
  • Στην εθνική Γκούρας - Λυκουριάς, από το 1ο, έως το 18ο χιλιόμετρο.
  • Στην εθνική οδό Γκούρας - Κιάτου, από το 10ο, έως το 17ο χιλιόμετρο.

Τέλος, στην Μεσσηνία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στην εθνική οδό Καλαμάτας -Σπάρτης, από το 35ο, έως το 40ο χιλιόμετρο.

Κλειστή η Πορθμειακή Γραμμή στο Ρίο-Αντίρριο

Οι δυνατοί άνεμοι που ξεπερνούν ακόμα και τα 8 μποφόρ κάποιες στιγμές, πνέουν στο Ρίο Αντίρριο με αποτέλεσμα από τις 2 το μεσημέρι να παραμένει κλειστή η Πορθμειακή Γραμμή.

Τα κύματα είναι τεράστια, ενώ η θάλασσα βγαίνει σχεδόν στη… στεριά.

Εξάλλου, κατά την αυριανή αργία τα φερυ μποτ δεν θα λειτουργούν οπότε η γραμμή θα συνεχίσει την λειτουργία της το πρωί της Τετάρτης.

Οι εκδρομείς μπορούν να χρησιμοποιούν την γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης.

Η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου έχει ήδη προειδοποιήσει για τους ισχυρούς ανέμους, ζητώντας από τους οδηγούς να προσαρμόσουν την ταχύτητά τους και ασφαλίσουν τα φορτία τους.

Δύο κύματα κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, δύο κύματα κακοκαιρίας θα πλήξουν την Ελλάδα τις πρώτες ημέρες.

Το πρώτο πλήγμα θα έλθει από το βαρομετρικό χαμηλό «Ραφαήλ», το οποίο βρισκόταν νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να κινηθεί προς τα ανατολικά.

Το Αστεροσκοπείο εκτιμά πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο «Ραφαήλ» θα προκαλέσει βροχές στην Αττική και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, όπως και σε νησιά του Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινά σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει για λίγη ώρα και στην Θεσσαλονίκη

Την πρώτη ημέρα του 2019 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Κακοκαιρία θα σημειωθεί επίσης στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Όλο το διήμερο θα πνέουν ισχυροί άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα την Τετάρτη, όμως από την Πέμπτη αναμένεται να χτυπήσει το κύμα κακοκαιρίας «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το «δριμύ ψύχος» και τις τοπικές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές ή παραθαλάσσιες ζώνες.