Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς το όχημα ενός οδηγού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον κόμβο του Κολυμπαρίου στα Χανιά.

Ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να καλέσει την πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων και δώσει την ακριβή θέση στην οποία βρισκόταν. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή για τον εντοπισμό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 01:10 τα ξημερώματα και ο άνδρας μετά από αναζήτηση μιας ώρας εντοπίστηκε μέσα στα καλάμια. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και είναι καλά στην υγεία του.

Το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο σημειώθηκε καταρρακτώδης βροχόπτωση ενώ τρία οχήματα της ΕΜΑΚ μαζί με έξι άνδρες βρίσκονται στην περιοχή Παλαιόκαστρο καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους. Σύμφωνα με το cretapost.gr, έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα οχήματα και κάδοι απορριμάτων.

Πλημμυρισμένα υπόγεια και οικίες

Περισσότερες από 50 κλήσεις έχει δεχτεί το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Πλατανιά στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, με πλημμυρισμένα υπόγεια και οικίες. 

Πλημμύρες ανήμερα Πρωτοχρονιάς και στην Κω

Για ακόμα μία φορά πλημμύρισε το Ψαλίδι στην Κω, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, όπως λένε οι κάτοικοι, η ορμή του νερού ήταν τόσο μεγάλη που τα νερά μπήκαν ακόμα και μέσα στα σπίτια. Παρούσα ήταν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω, με έξι μέλη της που διευκύλυναν τους οδηγούς, ενώ άνοιξαν και φρεάτια όπου χρειάστηκε.

Υπενθυμίζεται πως για την Πέμπτη προβλέπονται πολικές θερμοκρασίες, καθώς κύματα ψυχρών αέρηδων που έρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη θα καταλήξουν πάνω από τη χώρα μας.