Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

Από τη Ραφήνα τα πλοία φθάνουν μόνο μέχρι το Μαρμάρι, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το Λαύριο.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Σήμερα δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια στη γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων που μπορεί να υπάρξουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου το νέο κύμα κακοκαιρίας θα έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλωθούν βροχές, χαλάζι, χιονοπτώσεις, ενώ θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι και θα μεταφερθεί αφρικανική σκόνη στην ελληνική επικράτεια. 

Από το απόγευμα της Τρίτης και από τα δυτικά, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου (νότια της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά- συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η αφρικανική σκόνη που αναμένεται να μεταφερθεί θα προκαλέσει λασποβροχές ενώ οι χιονοπτώσεις να είναι κατά τόπους πυκνές και θα εκδηλωθούν από το βράδυ της Τρίτης από τα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και η έντασή τους θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ.