Πυκνή χιονόπτωση επικρατεί σε όλες τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και την Ξάνθη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των αυτοκίνητων αλλά και των πεζών ακόμα και στα κέντρα των πόλεων.

Στην Δράμα, την Καβάλα και την Ξάνθη γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να μείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο ενώ οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο των επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών. 

Τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Δράμας, Καβάλα και Ξάνθης έχουν αναστείλει προσωρινά τα δρομολόγιά τους, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε τμήματα της Εγνατίας Οδού που διέρχεται μέσα από περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Ισχυρή χιονόπτωση επικρατεί από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και στο νησί της Θάσου δημιουργώντας πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων, ειδικά στο ορεινό τμήμα.  Το χιόνι έφτασε μέχρι και τους 30 πόντους σε ορισμένα σημεία του νησιού, ακόμα και σε περιοχές με σχεδόν μηδενικό υψόμετρο, όπως στη Σκάλα Σωτήρος.

Πηγή φωτογραφιών: kavalapost.gr, kavalanews.gr, xanthinews.gr