«Τα όρια κατάχρησης εξουσίας αγγίζει η πανελλαδική στάση εργασίας που ανακοίνωσε το προεδρείο της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτητών Tαξί για την επόμενη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που είναι προγραμματισμένη η δίκη στην οποία εκδικάζεται η αγωγή της BEAT εναντίον του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου» τονίζει ο ιδρυτής και CEO της Beat, Νίκος Δρανδάκης.

Με ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Δρανδάκης  αναφέρει ότι η «κλειστή ομάδα» που διοικεί το συνδικαλιστικό όργανο έχει αποφασίσει να επιβάλλει σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς ταξί να χάσουν το μεροκάματό τους για να υπερασπιστούν τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο σε μια εντελώς προσωπική του υπόθεση», αφού όπως εξηγεί «η αγωγή που έχουμε κάνει απευθύνεται προσωπικά στον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο και οχι με την θεσμική του ιδιότητα, και δεν έχει καθόλου να κάνει με τον κλάδο συνολικά».

Ο «συγγραφέας της ανακοίνωσης της απεργίας ανησυχεί για την έκβαση της δίκης και προσπαθεί να την επηρεάσει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα ολόκληρο τον κλάδο» υπογραμμίζει ο κ. Δρανδάκης συμπληρώνοντας πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν ούτε τον ίδιο ούτε και τους μάρτυρες της υπόθεσης από το να παραστούν στη δίκη». «Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΙAΤΑ εξήγγειλε πανελλαδική απεργία των ταξί για την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 και συγκέντρωση στις 9π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Την ίδια ημέρα και ώρα δηλαδή πο εκδικάζεται η αγωγή της BEAT εναντίον του Προέδρου της ΠΟΕΙΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση της εταιρείας. Ένα χρόνο πριν και με αφορμή το υπό ψήφιση νέο νομοσχέδιο για τις μεταφορές, ο κ.Λυμπερόπουλος με σειρά δηλώσεών του στον Τύπο  είχε επιτεθεί στην εταιρεία BEAT και για το λόγο αυτό η τελευταία απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη. 

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΙΤΑ, όπου εξαγγέλλεται η απεργία , ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρει ότι «υπερασπιστές του στο δικαστήριο στις 8 Νοεμβρίου (με τη ΒΕΑΤ), θα είναι μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών κ. Αθανάσιος Βούρδας».

Όσο για τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης και της συγκέντρωση της ΠΟΕΙAΤΑ στην Ευελπίδων είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • Άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις Ελεγκτικές Αρχές. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.
  • Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.
  • Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Δρανδάκη

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτητών Tαξί ανακοίνωσε πανελλαδική στάση εργασίας για την επόμενη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη η δίκη στην οποία εκδικάζεται η αγωγή της BEAT εναντίον του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου για τις συκοφαντικές προσβολές του απέναντι στην εταιρεία και το πρόσωπό μου. Υπενθυμίζω ότι μας έχει κατηγορήσει ως φοροφυγάδες, ότι κλέβουμε τα λεφτά των οδηγών ταξί και των πελατών μας και τα διοχετεύουμε σε φορολογικούς παραδείσους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση. Θα κάνουν συγκέντρωση στο χώρο των Δικαστηρίων, ενώ έχουν καλέσει και τον Υπουργό Μεταφορών να υπερασπιστεί τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ. Η αγωγή που έχουμε κάνει απευθύνεται προσωπικά στον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο και οχι με την θεσμική του ιδιότητα, και δεν έχει καθόλου να κάνει με τον κλάδο συνολικά.

Όμως, η “κλειστή ομάδα” που διοικεί το συνδικαλιστικό όργανο έχει αποφασίσει να επιβάλλει σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς ταξί να χάσουν το μεροκάματό τους για να υπερασπιστούν τον κ. Λυμπερόπουλο σε μια εντελώς προσωπική του υπόθεση! Αυτό δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, και νομίζω ότι αγγίζει τα όρια κατάχρησης εξουσίας - μια εξουσία που κανείς δεν θα έπρεπε να έχει έναντι των πολλών για το προσωπικό του συμφέρον. Για να μην μιλήσουμε για την ταλαιπωρία που θα υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που χρησιμοποιούν ταξί καθημερινά για τις ανάγκες τους.

Η ανακοίνωση μαρτυρά φόβο. Προφανώς, ο συγγραφέας της ανησυχεί για την έκβαση της δίκης και προσπαθεί να την επηρεάσει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα ολόκληρο τον κλάδο.

Είναι απορίας άξιο, τι ακριβώς περιμένει ο γράφων να πετύχει με αυτή την κίνηση; Δεν πιστεύει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Και δεν σέβεται την ανεξαρτησία των Δικαστών;

Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν εμένα, ή τους μάρτυρες ή τους δικηγόρους μας, από το να παραστούν στη δίκη και να υποστηρίξουν τη θέση μας; Σε ποιά ακριβώς εποχή έχουν μείνει τα μυαλά του γράφοντα για να πιστεύει ότι θα συμβούν όλα αυτά την ερχόμενη Πέμπτη;

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί, όλοι, με τις αποδείξεις της συκοφαντίας. Και έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».