«Χείρα βοηθείας» για τους συμμαθητές του σε όλη την Ελλάδα που ζουν την ίδια αγωνία με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δίνει ο 17χρονος Γιάννης Αποστόλου.

Ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου έφτιαξε μόνος του το site www.quiz4math.grτο οποίο περιέχει την ύλη των μαθηματικών που εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλαδικές, με τη μορφή των πολλαπλών απαντήσεων.

Ο Γιάννης πηγαίνει Λύκειο στα Γρεβενά και έχει ακολουθήσει την κατεύθυνση Οικονομικών και Πληροφορικής.

Μιλώντας στο Reader.gr, είπε ότι σκέφτηκε να φτιάξει την ιστοσελίδα βλέποντας  την προσπάθεια των συμμαθητών του να τα καταφέρουν με το χρόνο και τον όγκο της ύλης.

«Το σύστημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω κάτι για να βοηθήσω, το οποίο μάλιστα ήθελα να είναι και δωρεάν».

Ο Γιάννης ξεκίνησε το εγχείρημα όταν τελείωσε τη Β΄ Λυκείου και μέσα στο καλοκαίρι μάζεψε σημαντική ποσότητα ύλης την οποία και «πέρασε» στην ιστοσελίδα.

Μάλιστα, η σελίδα είναι εξ' ολοκλήρου δικής του κατασκευής και την έγραψε με κώδικα.

Η προσπάθεια, όπως είπε στο Reader.gr εκτιμήθηκε από τους καθηγητές του που τον παρακίνησαν να συνεχίσει την προσπάθεια.

Παρά το ότι είναι στη Γ΄ Λυκείου και στον πυρετό της... προετοιμασίας, ο 17χρονος υπόσχεται να εμπλουτίσει την ύλη και να προσθέσει περισσότερα μαθήματα.