Στο... ταραγμένο παρελθόν του «Αυστραλού» αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφαλείας τα αίτια της δολοφονίας του 46χρονου Γ.Μ., λίγα μέτρα από την πολυτελή έπαυλη του στο Πανόραμα της Βούλας.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης βρίσκονταν για χρόνια, από την περίοδο της Αυστραλίας ακόμα, σε μία ανηλεή βεντέτα με την οικογένεια ενός Λιβανέζου επιχειρηματία με τον οποίον κατά το παρελθόν ήταν συνέταιροι. Το καλοκαίρι του 2017, μάλιστα, ο «Αυστραλός» και ένας από τους γιους του Λιβανέζου είχαν έρθει στα... χέρια, μετά από άγρια καυγά σε γνωστό στέκι της Μυκόνου. Όσον αφορά τα σενάρια που εμπλέκουν τη δολοφονία του 46χρονου με το αποτυχημένο «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος 37χρονου φερόμενου ως «νονού» της αθηναϊκής νύχτας στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, δεν έχουν βάση σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Την ίδια ώρα, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, που υπάρχει στη βίλα της οδού Τροίας. Οι κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις του πιστολέρο - εκτελεστή του «Αυστραλού». Πρόκειται για άτομο μετρίου αναστήματος, το οποίο φορώντας κουκούλα προσέγγισε τον 46χρονο που μόλις είχε μπει στο Smart του και άνοιξε πυρ εναντίον του. Το θύμα βαριά πληγωμένο ανοίγει την πόρτα και προσπαθεί να βγει έξω, ωστόσο, δέχεται τη χαριστική βολή.

Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά έξι κάλυκες από Πιστόλι των 9mm, ενώ οι τέσσερις βολίδες είχαν καρφωθεί στο σώμα του Γ.Μ., γράφοντας τον επίλογο σε μία πολυτάραχη ζωή. Τέλος, εξετάζεται το σενάριο το πιστόλι να είχε σιγαστήρα, καθώς μόλις ένα άτομο φέρεται να άκουσε πυροβολισμούς.